Alüminyum Cephe Giydirme Nedir
Edward Thorndike doğrulusunda 1920’de meydana eklenilen “Halo Etkisi” kuramı; bir şahıs, işletme, marka ya da ürünle ilk karşılaşıldığında edinilen olumlu ya da olumsuz yargının, başka bütün alanlardaki özellikleri etkileyeceğini öne sürmektedir.
Kuram ismini, ortaçağ döneminde azizlerin başları üstünde resmedilen parlak daireden (halo) almıştır. O dönemde azizlerin yüzleri, başlarındaki halkanın ışıltısıyla resmen nurlanmış gibi resmedilmiş, yüzü ay gibi saf ve parlak olan bireylerin iyi ve kıymetli insanlar oldukları tarafında toplumun sahip bulunduğu yargının inanca dönüşmesi sağlanmıştır.
Düşündüğümüzde kendi hayatımızda da fazlalıkla bu kuramın geçerli bulunduğunu görebiliriz. Eğer ilk görüşte bir şeyden ya da bir şahıstan hoşlandıysak, onun rastgele bir yönünü çok beğendiysek kötü olan taraflarını görmeyiz ya da görmemezlikten geliriz. Tam tersi şekilde; ilk karşılaşma sırasında göze batan ve bizi rahatsız eden bir görüntüyle karşılaşırsak, olumsuz bir önyargı ile o şahsa ya da nesneye hep olumsuz yaklaşırız.
Çünkü komplike bir yapıya sahip olan insan zihni belirsizliklerden hoşlanmaz, ara tonları sevmez. Bir şeyi net bir biçimde iyi ya da kötü olarak görmek, zihin amacıyla daha kolaydır. Sonuca, bilgisayardaki kısayol tuşu mantığı ile bir an evvelce ulaşmaya çalışır. Mesela yeni bir bireyyle tanıştığımızda o birey ile ilgili ilk değerlendirmemizi çocukluğunu, almış bulunduğu eğitimi, yaşadığı güçlükleri, aile yapısını ya da fikirlerini göz önünde bulundurarak yapmayız, esasen bunu istesekte yetersiz verimiz nedeniyle yapamayız. Beyin ilk yargıya elindeki tek bilgi olan dış görünüşü (giyim-kuşam, konuşma biçimi ve ses tonu, jest ve mimikler vb.) kullanarak en kısa yoldan ulaşır.
İçerisinde çalışılan ya da yaşanan yapılar da, ait oldukları birey ya da firmanın karakteri ile ilgili insanların ilk gözlemlerini etkileyen en mühim faktörlerden biridir.
Bir düşünün… İş ya da özel hayatınızda ilk kez görüşeceğiniz bireyleri basit, özensiz, sıradan ve köhne bir yerde mi, yoksa karakterinizi meydana koyan, insana itimat veren, ferah ve şık bir yerde mi ağırlamak istersiniz?
İşte bu noktada; başta İstanbul ve ilçelerine olmak üzere bütün Türkiye’de alüminyum giydirme cephe sistemleri bölümünde hizmet vermekte olan Akın Alüminyum gibi firmalar döneme girmekte, yapısal ve görsel çoğu avantaja sahip alüminyum giydirme cephe sistemleri ile yapı konut evlerinizin işyerlerinizin, karakterinizi yansıtmasına yardımcı olacaktır.
Alüminyum Giydirme Cephenin Amacı Nedir?
Alüminyum giydirme cephe sistemlerinin amacı; ana yükden bağımsız olarak yalnızca kendi ağırlığını taşıyan, iç ortamı rüzgâr, ısı farkılıkları ve yağış gibi dış etkenlerden koruyan bir zarf ile yapıyı kaplamak, bu prosedürü yapar iken de yenilikçi çağdaş mimarinin estetik anlayışından azami derecede faydalanmaktır.
Alüminyum Doğrama
Alüminyum Cephe Sistemleri
Cam Balkon
Giyotin Cam Sistemleri
Pergola Sistemleri
Rolling Roof
Bioklimatik Pergola
PVC Doğrama
Sineklik
Alüminyum Korkuluk
Ofis Bölme Sistemleri